Opret brugerGlemt adgangskode

Lampe højde i rummene 

Ophængning af lamper over spisebordet

Der er flere ting som er vigtige når man skal hænge en lampe op over sit spisebord. Først er det vigtigt at man vælger en lampe som giver et behageligt lys, således du ikke bliver irriteret når du spiser. Når du har valgt den perfekte lampe, skal du tænke på at lampen skal hænge i en højde, så den ikke forstyrre ens synsfelt, med det mener vi at du jo helst skal kunne se dine gæster overfor spisebordet.

Højde ved små og store lamper
En god tommelfingerregel ved ophængning af lamper over spisebordet er, at store lamper ca. skal hænge i en højde af 60 – 75 cm fra bordets flade til lampens underkant. Små lamper kan hænges lidt lavere i omkring 55-65cm højde over spisebordet. Det er vigtigt at man giver mere plads til store lamper, da de ellers kan forstyrre rummet over bordet for meget.

Placer i midten
Har du en stor pendel lampe, anbefaler vi at du hænger den over bordets midte. Har du et firkantet bord, kan du måle fra hjørne til hjørne og sætte et mærker hvor hjørner skære bordmidten diagonalt.

Mere end én lampe
Skal du have 2 eller flere lamper hængende over spisebordet anbefaler vi at der skal være lidt plads imellem dem. Regn ca. med 80 cm’s mellemrum som god tommelfingeregel, men det kan variere efter størrelse på lampen. Det bedste du kan gøre er at prøve dig frem, du kan fx se hvornår lyset fra de to lamper møder hinanden for bedst belysning over hele bordet.

Husk altid at prøve dig frem inden du bestemmer det endelige sted for montering af lampen.

Har du brug for en lampe over spisebordet? Se alle vores spisebordslamper her


Ophængning af lamper over køkkenbordet

Køkkenbords lamper og god belysning er generelt en vigtig ting i dit køkken. I køkkenet arbejder man, laver mad og mange andre ting. Derfor er det vigtigt at belysningen er i top. Du skal kunne se hvad du laver så du ikke skære dig i fingrene eller brænder dig på kogepladen.

Højden over køkkenbordet
Vi anbefaler at køkkenbords lamper skal hænge omkring 75-80 cm over køkkenbordspladen. I den højde får du det absolutte bedste resultat og du skal ikke bekymre dig om ikke at kunne se hvad du laver. Uanset om det er spots eller pendler, så skal man tænke over lyskilden.

Undgå skygger
Det er en god ide at benytte mere mat belysning, så man ikke får skygger. For at undgå skygger kan man anvende softpærer eller matte stift halogener. For yderligere at undgå skygger, så kan du måle køkkenbordpladens bredde og herefter trække en tredjedel fra. Den bredde skal du hænge lamperne fra væggen.

Brug mere end én lampe
Vi anbefaler at man bruger to lamper eller flere små for det bedste arbejdslys i køkkenet. Du skal hænge lamperne så lyset rammer hinanden, på den måde for du det bedste lys at arbejde i.

Har du brug for en lampe over køkkenbordet? Se alle vores køkkenlamper her


Ophæng af lamper over sofabordet

Når du skal hænge en pendel lampe over sofabordet, så er det vigtigt, at man hænger lampen så den ikke forstyrrer dit udsyn. Det vil sige at du skal hænge den således du stadigvæk kan se fjernsynet og de gæster som du har på besøg. Herudover er der nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger at tage højde for. Lad være med at hænge den for tæt på sofaen, så du banker hovedet op i den når du rejser dig. Her er det vigtigt at prøve forskellige afstanden til du finder den som passer bedst.

Belysning i stuen
Generelt skal du tænke meget over din belysning i stuen. Hver lampe skal gerne have et formål, fx skal nogen lamper give et super godt ovenlys, hvor andre skal give et positioneret læselys. Det er fx rart at have en god læselampe som lyser der hvor den skal og ikke forstyrre dem som ser fjernsyn.

Det samme gør sig gældende for lampen over sofabordet. Skal den give god belysning eller skal den give hygge belysning? Alternativt kan man købe en lys dæmper så man kan få det bedste fra begge dele.

Mangler du en god pendel til dit sofabord? Se vores mange lamper til stuen her

Belysning på kontorbordet

Kontoret er det måske vigtigste sted hvor belysningen bare skal være i orden. Lyset skal kunne give dig ro og sørger for du ikke døser hen, men at du forbliver frisk og veloplagt i løbet af arbejdsdagen. Belysning er især vigtig hvis du sidder på et kontor uden vinduer med naturlig belysning.

Loftbelysning
Vi anbefaler at man for installeret en loftlampe, som fx spots eller lign som kan kaste lys rundt i hele rummet. Vælger man en pendel så anbefaler vi at man bruger en ophængningshøjde som er min. 120 cm. Man kan godt have en højere ophængningshøjde, det kommer altid an på hvor højt der er til loftet på kontoret.

Stort kontor?
Er det et større kontor med flere medarbejdere, kan man hænge en større pendel i rummets midte, det giver både blikfang for besøgende, men kan også give  en god belysning til hele rummet, især hvis den kombineres med arkitektlamper eller andre bordlamper på kontor bordene.

Det er dog altid en god ide at prøve sig frem, på den måde finder man bedst den position af lamperne som fungere på dit kontor. Dagslys ved vinduer vil altid spille en rolle, prøv derfor med forskellige vinklinger af dine spots, eller placeringen af bordlampen.


Ophængning over billardbordet

Når det kommer til belysning over billardbordet så er en ting helt sikkert, man skal kunne se hvad man laver! Lamperne skal ikke hænge for lavt, da de så kan være til gene for den som spiller og ikke hænge for højt da de så kan blænde og ikke lyser bordet godt nok op.

Vi hjælper dig til den perfekte ophængning over billardbordet. Først og fremmest er det vigtigt at du anvender nogle lamper som har en skærm så lyset ikke bliver kastet op eller ud, men ned på bordet hvor det skal bruges. Det er billard bordets størrelse som afgør det antal af lamper med skærm som du skal anvende.

Vi anbefaler følgende antal lamper med skærm i forhold til størrelse af billardbordet.
7 fods: 2-3 lamper m. skærme
8 fods: 3 lamper m. skærme
9 fods: 4 lamper m. skærme
10 fods & 12 fods: 4 eller 5 lamper m. skærme

Ophængningshøjden
Ophængningshøjden af lamperne skal være ca. 90 cm fra billardbordet til lampens underkant. De officielle billard regler siger lamperne skal hænge i en højde mellem 85 og 95 cm. 

De officielle regler
De officielle regler siger at der min. skal være 520 lumen/m2 over bordet, det er ca. 3 lamper, som hver har omkring 150 watt. Man behøver selvfølgelig ikke følge de officielle regler som privat, og kan derfor sagtens nøjes med 3 lamper der giver 75watt hver.
Når man spiller billard er det en god ide ikke udelukkende at have belysning over bordet, men også at have noget rum belysning af en art. De officielle regler siger om rumbelysning at der skal være min. 50 lumen/m2 som rundt regnet er 40watt.

Belysning over baren

Er du så heldig at have en man-cave eller bar i kælderen eller er du erhvervsdrivende og lige skal have styr på det der med lamper, så læs med her.

For belysning over baren gælder det som ved alle andre steder at de skal hænge så der er frit udsyn. De skal ikke hænge og genere gæsterne eller bartenderen. En god tommelfingerregel er derfor at hænge lamperne så de hænger så der er omkring 53-60cm fra barens bordkant til lampens kant. Start evt. med en lampe og prøv både siddende og stående om højden passer.

Stor eller lille bar
Har du en stor bar, kan du hænge flere små lamper ved siden af hinanden og skabe en fed effekt, vi anbefaler dog at du har dimmer så du kan dæmpe lyset, da kraftig belysning i baren ofte er til gene for gæsterne. Har du en mindre bar kan det være nok med en stor pendel, men du kan også prøve med flere små.

Belysning over bryggersbordet

Du hænger lamperne over bryggers bordet som ved køkkenbordet. Lampen/lamperne skal hænge så du får bedst muligt arbejdslys, og det får du ca. ved en højde på 75-80cm fra bordkanten til lampekanten. Husk og anvend tricket med at hænge lampen en tredjedel af bordets bredde ud fra væggen, så du undgår skygger.

Det er vigtigt med et godt arbejdslys, vælg derfor en god loftlampe eller plafond som kan give et behageligt loftslys, og en eller to pendler eller spots over bryggersbordet for optimal arbejdslys.

Om Lampekongen.dk

Lækker belysning til en fair pris.

Hos Lampekongen.dk har vi samlet kvalitets lamper til den krævende husholdning fra mange af de kendte producenter. Kvalitet, design og gode priser Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.

Mulighed for at handle på alle tider af døgnet - billigt.
Så du altid har mulighed for at være med på det nyeste indenfor kvalitets belysning til dit hjem.

Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 476

E-mail: info@lampekongen.dk

Lampekongen.dk er e-mærket

Læs mere

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  info@lampekongen.dk